Voetreflextherapie Boskampshof

5/5

Voetreflextherapie

Voetreflex Masseur

Sinds september 2022 volg ik de drie-jarige opleiding tot Voetreflex PlusTherapeut. Met het doorlopen van het eerste jaar mag ik mij Voetreflex Masseur noemen. Om nog meer voor u te kunnen betekenen, bekwaam ik mij nu verder in de Chinese methode. Hierna kan ik de Chinese en Westerse filosofie, kennis en werkwijze tot één geheel combineren en in de praktijk te brengen. 
Dan ben ik een Voetreflex PlusTherapeut.

Voetreflexologie

Bij voetreflexologie gaat men ervan uit dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door deze reflexzones te masseren wordt – in het bijbehorende deel van het lichaam – de doorbloeding en de energiedoorstroming verbeterd en wordt het genezend vermogen van je lichaam in balans gebracht. Het menselijk lichaam zit namelijk zó in elkaar dat deze veel verstoringen zelf op kan lossen. Als het maar in balans is. 

Voetreflex Plus

Bij de Chinese methode worden zowel de reflexzones op de voeten als de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen, knieën en armen behandeld. De Chinese geneeskunde richt zich op lichaam, geest en emotie die een eenheid vormen. Als de energie die door je lichaam stroomt, stagneert en dus minder kan stromen, kan ik door gerichte behandelingen te kiezen jouw lichaam in balans brengen met Voetreflex Plus.

Door zowel de Westerse als de Chinese technieken te gebruiken brengt Voetreflex Plus je lijf lichamelijk en geestelijk weer in balans.

Energetische massage

Een andere vorm van voetreflextherapie is een energetische massage. Een energetische massage is vooral gericht op de psyche van de mens. Op mentale en emotionele en spirituele lagen. De kracht die gebruikt wordt tijdens deze massage is vele malen zachter en lichter. Het gaat langzamer en het is meer gericht op jouw als persoon.

Voetreflextherapie kan worden toegepast bij zowel chronisch als acute klachten:

 • Hoofdpijn, migraine
 • Stress gerelateerde klachten
 • Hormonale klachten zoals menstruatie en overgangsklachten
 • Sportblessures
 • Spier en gewrichtsklachten
 • Oedeem
 • Spijsverteringsklachten
 • Slaap en vermoeidheidsproblemen
 • Emotionele problemen
 • Chronische ziekten zoals longaandoeningen, astma en hooikoorts

Voetreflextherapie is geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar kan uitstekend en zonder bezwaar als een aanvulling op de reguliere geneeskunde gegeven worden.

Hoe werk ik in de praktijk

 1. Eerste behandeling
  Bij onze eerste afspraak gaan we eerst een gesprek aan. In dit gesprek probeer ik een beeld te krijgen van jouw klachten. Daarna volgt een voetonderzoek met een ontspanningsmassage.
 2. Tweede behandeling
  Bij de tweede afspraak ga ik een analytische massage geven die verschillende zones en reflex punten in beeld brengen. Aan de hand van de gegevens die ik hieruit krijg, stel ik een behandelplan op.
 3. Vervolgbehandelingen
  
Voor de eerste 4 – 6 behandelingen is het wenselijk om dit wekelijks te doen. Je gaat nu effect merken afhankelijk van hoe lang de klachten gaande zijn en wat de oorzaak hiervan is. Bij chronische klachten kan de ziekte stabiel blijven of verergering van klachten langer tegengehouden. Oude klachten komen soms weer naar boven, dit is positieve reactie op de behandelingen. Afhankelijk van de klachten gaan we het afbouwen.
 4. Onderhoudsmassage indien nodig
  Na dit behandeltraject is een onderhoudsmassage wel aan te raden om lichaam en geest in balans te houden.

Voetreflexplusbehandelingen is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, echter wel een mooie aanvulling.
Indien je onder behandeling bent van een specialist is vooraf overleg raadzaam.

Boskampshof

Heleen van den Hof

Boskampsbrugweg 8 7971CL Havelte

06 83 77 05 24

Heleen
Volg Boskampshof op Facebook
Facebook Pagelike Widget